Kalas
I onsdags hade jag lite kalas för tjejerna. Fick massor utav roliga saker och självklart åt vi min goda lakritstårta :)
Recept på lakritstårtan
Tårtbotten:
4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
2msk kakao
1-2tsk nystötta anisfrön
Fyllning:
ca. 1l mosade bär, jordgubbar/hallon
Glasyr:
100g mörk choklad
150g lakritsfudge
3/4dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 min. Låt sedan vila under bakduk.
6. Dela botten i 2 eller 3 delar och fyll tårtan med mosade bär.
7. Bryt eller hacka chokladen och fudgen i mindre bitar.
8. Värm grädden i en kastrull och låt sedan chokalden och fudgen smälta ner.
9. Bred glasyren över tårtan och låt den stelna i kylskåp.
10. Garnera med färska bär och servera med vaniljglass.
Recept på lakritstårtan
Tårtbotten:
4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
2msk kakao
1-2tsk nystötta anisfrön
Fyllning:
ca. 1l mosade bär, jordgubbar/hallon
Glasyr:
100g mörk choklad
150g lakritsfudge
3/4dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 min. Låt sedan vila under bakduk.
6. Dela botten i 2 eller 3 delar och fyll tårtan med mosade bär.
7. Bryt eller hacka chokladen och fudgen i mindre bitar.
8. Värm grädden i en kastrull och låt sedan chokalden och fudgen smälta ner.
9. Bred glasyren över tårtan och låt den stelna i kylskåp.
10. Garnera med färska bär och servera med vaniljglass.
Kommentarer
Trackback