SNÖÖÖ

Det snöar! Och det har snöat ett tag nu. Hoppas det fortsätter :)

Näst sista dagen

Har nu jobbat näst sista dagen i skidskolan :( Men har en dag kvar och den kommer bli kunglig! Ska på upptäktsfärd med glidarna och ha skattjakt med mina snöbollar och snögubbar. Vågar knappt skriva det men har inga brutna ben på barnen den här säsongen. Hoppas jag håller nollan imorgon också.
Igår satt alla på gamla personal där jag bor utanför i solen och folk grillade och myste. Idag är det regn och rusk. FY!

Vad har hänt med dagens ungdom btw? Ringer mig kära syster idag och hon svarade så gulligt. Jag frågade vad hon gjorde och då säger hon lugnt och stilla "Jag har lektion. Hurså?" Va fan! Inte svarar man väl i telefon då heller? Gjorde jag det? Eller? Blev rätt så paff. Berättade detta för mina kollegor och då kom vi fram till att det är som när vi var små och hade tamagotchi. Ni vet den där lilla plastgrejen med ett djur i som man skulle mata och hålla vid liv. Emma berättade att de inte fick ha dem på hennes skola men jag kan inte minnas någon sådan regel hos oss. Eller?

Mina barn pratade om döden i måndags. Lilla Clara 3 år, som btw har två mammor, berättade att hennes morfar hade dött innan de åkte till fjällen. Då säger Inga 2,5 år "Då är han en ängel och bor uppe i himlen nu". Gustav fyller då i med "Han tittar nog ner på dig när du åker skidor, för du åker jättebra" Jag blev helt rörd och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Barn kan vara så snälla mot varandra!

Btw, detta är Emilia och jag på fredag för då kommer Linda hit :) http://www.youtube.com/watch?v=71IxwhRzUlw

Bästa programmet

Kladdkaka med Fanny till "Världens bästa hotell". KUNGLIGT!!!

Dilemma, matprogram och te

Här på 35an är bara jag och Fanny hemma. Vi dricker te och pratar om hennes stora skidskoledilemma. På tvn går SJÄLVKLART matprogram. Primo Paolo.
Första dagen på sista veckan i skidskolan är nu avklarad. Snögubbar, glidare, snöbollar, snögubbar. Emilias skidor pajade idag första lektionen. Hon kommer nedspringande med skidorna i handen: "Maria! Mina skidor är sönder." Jag gav henne mina och fortsatte lektionen på endast pjäxor. Barnen skrattade men de lärde sig nog ganska bra.
Nu ska jag nog ta mig en promenad och kanske inhandla några ägg.

SkidlärarSM och bankett

Igår va det skidlärarSM. Jag jobbade dock på Expressenbanan med Carl. "Botten från mast 8. Hörbarhet frågas?" "Ööh. Bra tror jag?" Märks att vi inte gått i samma skola när et gäller att prata i komradios. Det var iallafall väldigt bra väder och vi stekte rätt rejält.



På kvällen bar det sen av till bankett i Tandådalen. 2 rätters. Synd bara att jag hamnade bredvid "Vad ska bort? Bonustaket! Hur ska det bort? Fort som fan!" Men man kan inte ha tur med allt. Blev ingen långvarig kväll för mig utan var hemma strax efter elva.
Idag har det städats på 35. Nu ser vi på Emil och griseknoen textad på norska!

Whoohoohooho maginfluensa!

Aldirg kul att ligga och spy men måste säga att jag föredrar magsjuka framför sjösjuka med motivationen att magsjuka går över efter något dygn. Det gör inte sjösjuka! När jag sa detta till Sekonden började han gapflabba. Är iallafall frisk nu och ska jobba imorgon. Halvdag grupp och halvdag privat :) Nu ska jag måla om mina naglar. Både händer och fötter.

Längdskidor


Har idag testat längdskidor. Kan minnas mig åka i 7års åldern med farmor och farfar men det är också det enda så idag tog Natalie med mig ut i spåret. Vi åkte till Hemfjällsstugan. 5km ren uppförsbacke! Sista jag gör när vi kommer fram, då det äntligen går lite nerför, är att dratta på ändan. Till och med han som jobbade där skrattade. Efter en varm ciabatta framför elden begav vi oss hemåt igen. Äntligen nerför tänkte jag men då fick vi ju självklart motvind en bra bit. Har iaf inte skrattat och skrikit så mycket på länge! Tack Natalie för en underbart trevlig helg med aktiviteter av alla dess slag.
Eftermiddagen och kvällen fick avrundas med tre sorters kakor och Wii på 35an. Imorgon är det nya grupper och min näst sista veck här uppe i Sälen. Tänk så snabbt tiden har gått! Kommer sakna det hämningslösa kravfria livet här uppe när jag kommer hem. Ingen tvekan!





Bra start

Kände att om jag någonsin skulle börja blogga så var den dagen idag så jag tog tag i det och skaffade denna :)
Kom precis hem från världens bästa dag med Natalie. Först Trysil. KUNG! Sen våfflor, filmen Cornelis och körslaget. Har varit en riktigt bra vecka med sååå bra grupper! Ville bara ta med mig lille Folke hem i fickan.



RSS 2.0