Johann Sebastian Bach

Jag har ju inte berättat hur det gick på kören. Det gick bra. Ne men seriöst det var superkul och spännande. Kommer bli en jäkla utmaning med kammarmusiken men sjukt kul! En himla blandnign på folk var där också. Trevligt! Bland annat en sjuksyrra från jobbet som kände igen mig på stört. Slår man sig för ofta när de på sjukan vet vem man är? Jaja från och med nu ska jag iaf försöka gå varje torsdag.
Har förresten alltid sagt att tyska är fult.. Från och med nu är det otroligt vackert. Bach visste vad han gjorde. Han höll på med helt rätt grej!

Idag har jag bakat bakat och bakat. 169 schackrutor blev det. 169 st! Nu på kvällningen så fixade vi ihop 3 rätters. Handskalade ishavsräkor, aioli och hembakat bröd till förrätt. Fläskfilé, pommes, sallad och hemslagen bearnaisesås. Till efterrätt finns det hemgjord jordgubbsglass men just nu sitter vi helt matkomade och orkar inte röra oss så kanske får bli till fikat imorgon istället.

I morse tog jag mig upp tidigt och drog mig bort till gymmet och, tror det eller ej, spinnigncyklarna. Täntke att det kan ha varit bra att någon gång suttit på en spinningcykel innan officerstesterna så jag bad Martin om lite hjälp. Han skrev ihop två pass och idag avverkades "Pass 1" för första gången.
10 min uppvärm
5 x 2 min intervaller med vila 2 min mellan varje.
5 x 1 min , vila 2 min mer motstånd.
10 min nedvarv
Skön start på dagen måste jag säga. Men inte jättekul att sitta på en spinningcykel :D

Nu ska jag googla småkakor och se om jag kan få inspiration till morgondagen. Puss hej

Helgvakt

Sitter i byssan och väntar snällt ut ugnen. Bakar kakor. Igår blev det bondkakor med citron och cashewkakor med honungsglaze. Nu gräddas det harveflarn och ska snart börja med lite shackrutor och sen får det nog bli lite kolakakor också. Hoppas kocken blir glad nu när jag fyller på frysen :)

Kan inte säga nej

Vet ni vad? Idag ska jag sjunga med en kammarkör. Ska bli så otroligt underbart att få sjunga lite igen. Tror vissa på jobbet kommer uppskatta att jag får utlopp för mitt stämsångsbegär också. Alla vinner alltså på detta. Är lite nervös. har itne sjungit på LÄNGE! Sen innan lumpen. 2 jävla år! Fattar ni? Hur lång tid som helst. Hoppas det finns någon sån där som säger "det är okej att sjunga fel". Jag behöver någon sån tror jag! Du vet vad jag menar Märta ;) Taggar iaf med Maggio hemma nu. Antar att det är helfel innan kammarmusik men vafan, jag är ny på det här!!

Mässmiddag utan mässmedlemmar

Stannade kvar på jobbet och käkade 3 rätters med Therese och Condrup. OCH KOCKEN! Mäss 1 (läs: befälen) hade Mäss middag och alkohol och sådär. Vi jobbade inte på samma sätt utan de flesta tog fys och gick sen hem. Jag tog fys och gick sen tillbaka til jobbet för middag. Supergott och mysigt hade vi det. Sen fick jag kvarna lite. Aldrig fel :)

Mormorsrutor

I'm learning! Det går än så öänge ganska bra. Har bara fått repa upp en gång :) Några tips på vad jag kan använda det till sen? Kan ju inte bara virka och virka och inte ha något mål, eller?

Snö

Det föll någon cm här igår. Sjukt! Slaskade givetvis på momangen men snö är alltid snö. Varför har jag bosatt mig där det inte finns vinter? VARFÖR????

Tango Maureen

Har jobbat mycket och dessutom gått lite vakt i veckan. Befälet jag gick vakt med hade införskaffat sig ett superroligt sällskapsspel, Ticket to ride. Vi satt 2 kvällar i rad och spelade och byggde tåg :) Mysigt! Har hunnit med lite träning också. Får dock bli mer av det nu i veckan.

Currygryta står på spisen och jag bara väntar på att det ska bli klart. Ser på RENT och myser med tända ljus så länge

Våren är kommen

och jag går i shorts. Inte ute men likaväl hemma. Eric stirrade väldigt snett på mig men jag har mina shorts om jag vill. Inser att jag börjar likna pappa mer och mer. HM har btw börjat sälja vårkläder. Det ser jag som en pik omt alla som inte går i shorts!

Okej summering av dagen: Sonarmys, veckokontroller, mer sonarmys, skrubbning av skrovet och sen en sväng på gymmet, några tvättmaskiner och nu chill i soffan. Helt okej :)

Söndag



Sista dagen på veckan. Dagen innan jobbet börjar igen. Den dag jag brukar få mest gjort här hemma. Idag har jag fikat med Gabbi. Strukit. Ja mamma, tro det eller ej, jag har strukit. 4 skjortor, en hemmavirkad grytlapp och en duk. Har aldrig struikt så mycket på en gång i hela mitt liv tror jag. (Jag är ingen strykar-tjej, absolut inte.) Jag (läs pappa) har även sagt upp mitt kassa mobila bredband. Jag har sprungit 8 km. Jag har bett Eric om hjälp med min tv men sedan löst problemet helt själv. Behövde inte ens ringa min jourkollega jag har i sådana här tillfällen.
Imorgon, ny vecka, nya möjligheter. Träning står högt på prioriteringslistan. Städa mitt skåp på jobbet lika så. Tur att jag går vakt på torsdag. Nu ska jag fixa lite te och sortera lite räkningar. Puss hej

Första arbetsveckan

...är avklarad. Utbildning i minteknik med SpecialistOfficerarna. Intressant! Har även hunnit gymma, simma, göra chili con carne, misslyckats med att sälja lite porslin, saffranspannkakor (vanliga pannkakor med saffran i alltså, inget annat!) och prata i telefon med massor utav människor. Nu kom jag precis ur duschen och ska tagga till lite för att ikväll gå ut och äta med tjejerna. Kanske blir utgång också, vem vet.


Tradera

Rensar ur lite ur mina skåp. Ingen som är intresserad av lite Lasse Åbergs porslin? Kolla HÄR i så fall.

Hemma till slut

Dumle, en sketen julmust och ny tv. Inte helt fel det. Tyvärr så är mitt uttag kasst och tvn brusar men det ska allt hyresvärden få lösa first thing monday morning.
För att summera ledigheten så har jag :

1. Varit på 1års kalas för Axel. Söt kille det där alltså :)
2. Julbakat med Nathalie.
3. Bytt julklappar med Sara och Ida.
4. Firat jul med familjen.
5. Slagits om julklappar och kalkon i Baltak med släkten.
6. Festat och träffat massa roliga människor.
7. Bilat med Hampus och Sara ner till Innsbruck.
8. Ramlat ur en säng två meter upp i luften.
9. Sovit en natt på Köpenhamns flygplats.

Har ju givetvis gjort mycket annat men det här är nog det som är mest värt att nämna. Nu ska jag sova. Även om det var EN natt så var det inte många timmar i Köpenhamn i natt. Puss hej

Ommöbleringspaus

Lusse katt och juice. Det enda jag har hemma efter 4 veckors flängande :)

RSS 2.0