Sommarfest

Veckan har sprungit iväg och imorgon är det fredag men också 1 juni. Det betyder att Majutmaningen är över. ÄNTLIGEN! Vet inte jag har berättat vad det är men om jag missat så kommer en snabbförklaring nu. Varje dag i maj månad har jag och 3 tjejkompisar gjort en "omgång" plankan. 3 plankor varje gång och vi böjade lite försiktigt med 45s/45s/max oxh sen har vi bara ökat. Kul att se om det har gett några resultat rent utseendemässigt. Starkare har jag abslout blivit. Idag körde jag 60s/60s/100s :)
Idag har vi varit i badhuset igen och jag förstår inte varför jag inte är där oftare. Jag låg i vattnet från 13.00 till de tvingade mig upp strax innan 16. Vatten i alla former är min grej!
Idag vart det Sommarfest på SSS och jag var bjuden. Gick dit med glatt humör och blev ändå glatt överraskad. Började med skumpa för att sen övergå i gott sällskap, kanske lite dåliga geografikunskaper men det kan jag leva med, vin och supergod mat. Har än så länge trivts jättebra som instruktör. Hoppas verkligen det kommer fler tillfällen.
Imorgon åker jag hem till Falsketa för att hoppa in i husbilen på dirren och dra iväg ner mot Varberg för att sedan åka till Alingsås på söndag och fira Frida som tar studenten :D
Att Sara har paxat Ott Lepland känns för övrigt inte helt okej. Ju mer jag lyssnar på hans vackra röst vill jag gifta mig med honom. Tänk att få vakna till den rösten som säger godmorgon för resten av livet. Tänk..


Förresten så har det snöat i Åre idag. Hur underbart låter inte det? Va? Va? VA???

Hanna, sol och mat

Kärt barn har många namn. Jag har spenderat min helg med von H/Harry/HannaMontana. Vi har haft sjukt roligt och skrattat oss igenom den mesta tiden. Igår gick vi upp tidigt och packade matsäck och tog färjan ut till Aspö. Där ute skulle det öppnas stängda hemliga rum. Vi stod i kö i flera timmar för att sedan få gå ner i ett hål i marken. 30 meter ner och skyddat från en atombombning. Sjukt fräckt att se!
Sen igårkväll var det mitt absoluta favoritprogram. En gång per år vet jag exakt vad jag ska göra och hur det går till. Min åsikt om regeländringen att man bara fick rösta en viss period EFTER alla bidrag dessutom är inte jättepositiv. Tycker sjukt synd om de som sjöng första 5. Inte speciellt gynnande för dem och vem vet, nästa år är det vi som står där och är först. Inte så jäkla kul direkt! Men för att återgå til själva tävlingen: VI VANN!!! Vi vann med råge dessutom! Loreen ägde hela arenan och förutom att Sverige var bra så hittade jag utstyrsel för mina blivande brudtärnor. De skall bära likadana diadem som Ukrainskan gjorde. Bara för att det inte ska vara någon tvekan om vem som är snyggast. Att de redan nu tvärvägrar ser jag som en utmaning. Om det så krävs flera års övertalning så ska det gå! Nu går iaf nästan alla låtar på repeat här på 21an. Det första jag tänkte när jag vaknade i morse var texten till Waterline. Skadad tjej. Ja jag vet!
Idag var vi ute på Långö en sväng och trots att jag smort in mig så brände jag mig lite på ryggen. Typiskt! Jag klarade iaf hårbotten. Hanna klippte till min kaluffs på morgonen så risken för bränd hårbotten var stor. Riktigt stor! Men jag klarade mig fint :)
Nu ska jag virka lite innan läggdags. Måste vara pigg och alert för imorgon ska vi vara i simhallen och vända livflottar och hoppa från 5m med flytvästar. Love it!!

Lay all your love on me

Jag sitter utanför mitt hus i shorts och linne, lyssnar på ABBA och käkar kvällsmat efter en trevlig men varm löprunda. När jag gick ut för en stund sen så var det 21 grader i lägenheten och 23 utanför. 23! Helt sjukt varmt idag. Jag klagar inte utan lapar i mig all sol jag kan få. Käkade snabbt snabbt snabbt idag på lunchen och satt sedan nästa 40 min i solen med kaffe. Och efter middagen satt jag kvar lite på halvdäck bara för att det var mysigt.
Igår var jag och Gabbi på en trevlig utflykt ute på Sturkö. Vi åkte ända ut till campingen och låg där och solade och badade några timmar. Jag har inte varit där ute sen vi var där med familjen 2009. Det var precis lika mysigt som jag minns det och jag funderar på hur lång tid det kan ta att cykla dit ut. Kanske någon timma beroende på fart och trafik. Man kanske ska ta sig en tur i sommar..
Idag hade jag första dagen ute på Sjöstridsskolan (SSS) men eleverna börjar inte förän imorgon så idag var mest schemagenomgång och sånt där annat viktigt. Jag hade lite refresher på all CBRN-mtrl. Det finns verkligen hur mycket som helst och jag kommer inte kunna allt hur mycket jag än försöker. Tur att jag har lite tid innan de lektionerna är så jag kan sitta och pilla med alla maskiner och läsa lite instruktionsböcker.
Igår klarade jag för övrigt 52 armhävningar. 52! Snart är jag uppe på 100. Snart :) Tänkte tipsa om en mysig blogg som min gamla kollega/kompis skriver. Det är mycket mycket mycket om träning men också lite små tips på mat och annat kul. Kolla in den HÄR! Ta en titt vet ja

Försemester

Hundvakten gick bra. Så bra att Scoobi somnade så fort han kom hem. Efter det har jag hunnit med grillning, cykling till CityGross, sol & bad, middag på Stars&Stripes och lite träning. Min lägenhet har inte tagit tag i dammsugningen så jag fick förevisa lite nu ikväll.
Den här lediga veckan har varit som semester. Ni vet, sommarsemester! Hur skönt som helst :) Nu sitter jag och taggar lite för imorgon. Utbilda nya sjömän i BasicSaftey. Superkul!

Försemester

Hundvakten gick bra. Så bra att Scoobi somnade så fort han kom hem. Efter det har jag hunnit med grillning, cykling till CityGross, sol & bad, middag på Stars&Stripes och lite träning. Min lägenhet har inte tagit tag i dammsugningen så jag fick förevisa lite nu ikväll.
Den här lediga veckan har varit som semester. Ni vet, sommarsemester! Hur skönt som helst :) Nu sitter jag och taggar lite för imorgon. Utbilda nya sjömän i BasicSaftey. Superkul!

Hundvakt

Imorgon ska jag ta hand om Scoobi. Ska bli hur mysigt som helst! Idag har lägenheten INTE dammsugit sig självt men jag tappar inte modet. Snart så :) Jag täntke att den kanske behövde lite tid för sig själv så jag gick till simhallen och tog en tur bland de gamla damerna i poolen. Sen gick jag upp till Elsa och Magnus och pratade lite skit. Funderade på om lägenheten behövde ltie extra tid så jag tog en runda och klirrade nya löparskor på InterSport. När jag kom hem hade jag uppenbarligen givit lägenheten alldeles för lite tid. Den var fortfarande inte dammsugen. Men jag tror att min lägenhet fixar det över natten för imorgon kommer en söt liten hund och springer runt här och då bör det vara dammsuget. Vare sig lägenheten vill eller inte!

Händelserik dag

Igår kväll sa jag till mina vänner att imorgon ska jag inte göra någonting. Bara ta det lugnt. Blev det så? Nej inte direkt. Frukost och virkning till världens bästa Nyhetsmorgon. Långlunch på Nya Skafferiet med Gabbi. Vi försökte bättra på brännan så gott det gick och satt i protest utan koftor trots att det fläktade friskt. Sen tog jag mig hem för att samla krafterna till mitt första seriösa intervallöppass. Det tog en timma men oj vad det gick bra när jag väl kom iväg. Solen sken och fåglarna kvittrade och det kändes som alla jag mötte tänkte "Oj vilken hurtig tjej". När jag väl kom hem och hade stretchat klart ringde jag min kära mor för att planera lite. Slutade med att vi snackade en bra stund. Jag är så lycklig som har så bra kontakt med mina föräldrar. Nu har jag lyckats få i mig lite middag och kaffet håller på att rinna igenom. Resten av kvällen skall jag spendera framför datorn och tvn i hopp om att min lägenhet ska dammsuga sig själv. Har inte fungerat så bra hittills men jag ger inte upp ännu :)

En liten tanke

Jag tror att jag snart har sovit ikapp efter övningen. Har sovit 12h två nätter i rad nu. Skönt! Idag när jag vaknat och fått i mig frukost så smorde jag in mig med lite solskydd, tog min Fitness Magazine och gick ut och satte mig i solen två timmar. Hur skönt som helst. När jag läste kom en fundering jag haft ganska länge upp igen. Om man kanske ska ta och anmäla sig till ett sånt där jäkla löparlopp. Inte något maraton eller så men en mil kanske. Har aldrig sprungit så långt i hela mitt liv men är itne långt ifrån nu. Ni som gjorde lumpen med mig vet att löpning var det värsta jag visste men jag har ändrat inställning och det gör mycket. Någon som har tips på lopp? Alla tjatar ju så om stämningen på stora lopp så ska jag springa så får det vara ett lopp med stämning :) Så nu vet ni vad jag går och funderar på såhär en söndag i maj. Gjorde för övrigt rabarberkräm, bröd och köttfärsbiffar igår. Och köpte tulpaner. Ne här kan jag inte sitta svettig och dann efter träning. Dusch och sen ut i det fina vädret igen. Puss hej

Sjöpull

Kom i land igår efter en ganska lång sjöpull. (Läs om det här) Det har varit kanonväder och mina händer är som vanligt brunare än allt annat på kroppen. Suck! Vi har iaf gjort ett bra jobb trots att vi varit några man kort på båten. Nu har jag ledigt i en vecka för att sedan börja utbilda rekryter vecka 21. Fortfarande lite pirrigt men ska bli riktigt kul.
Igår efter jobbet åt jag och Nina mat på RoyalTai. Ingen av oss orkade laga mat och vi hade knappt hunnit prata på övningen trots att vi jobbar på samma båt. Vi jobbar på olika vakter vilket betyder att hon sover, tränar och äter när jag jobbar och tvärtom. Mycket att prata om och sen la vi upp lite olika idéer om what to do på lediga veckan. Visst låter Liseberg riktigt roligt?
När jag kom hem ramlade jag ihop i soffan och började virka. Ååh vad jag saknat min virkning! Virkade och virkade och virkade och vips så var klockan 23. Under tiden såg jag på en sjukt mysig film som gick på tv. Julie & Julia. Är ganska sugen på att köpa de kokböckerna nu ;)
Idag skall jag försöka åstadkomma en tripp till Ica, en tur till gymmet med Gabbi och NINA (ja du ska med!!!) sen ska jag fösöka ta mig ut om en timma och titta på Elsa och Magnus som ska marscha och spela fint så nu måste jag komma ur pyjamasen och ta på mig kläder. Ska lätt ha klänning nu när jag slipper uniformen ;)

1 maj

Min lediga långhelg ha hittills bestått av vänner, träning, god mat, paj, vanlijvisp i hela köket, sol, öl, eldstad de kallade majeld och irriterande lekar som jag aldrig fattade. Sjukt trevligt och det bästa är att helgen inte är slut än :)

RSS 2.0